Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2 Başarıyla Tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve lisansüstü öğrencilerini kapsayan Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2 Doç. Dr. Tülay Güzel Yürütücülüğünde başarıyla tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Tülay Güzel Yürütücülüğünde 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2 kapsamında turizm alanında lisansüstü öğrenim gören ve Türkiye'nin 10 farklı şehrinden gelen 20 öğrenci Çanakkale Dardanos Yerleşkesi'nde misafir edilmiştir. Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin iş birliğinde birbirinden değerli eğitimcilerin ders verdiği çalıştayda öğrencilerin turizm ve kültürel miras unsurlarına ilişkin farkındalık düzeyleri artırılmış, bilimsel çalışmalar kapsamında yapılacak işbirliği olanakları geliştirilmiştir. Troya Kazıları Bşkanı Arkeolog Prof.Dr. Rüstem Aslan, Arkeolog Prof. Dr. Turan Takaoğlu ile Prof. Dr. Erol Duran çalıştaya katkı sağlamışlardır. Öğrencilerin ve proje ekibinin yer aldığı bir iletişim ağı kurularak bu ağın yeni proje/eğitim/çalıştay çağrıları için sürekli tutulacağı ifade edilmektedir. Çalıştay, TÜBİTAK desteği alan, lisansüstü öğrencilerin masraflarını karşılayan ilk turizm temalı olması açısından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Çalıştay sonunda proje ekibi öğrencilerden kendi şehirlerinde de bu çalıştayların artırılması için çalışacaklarına dair söz almıştır.