Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2

Çalıştay ile , turizm alanında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin kültürel miras ve turizm arasındaki ilişkisi konusundaki farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Tülay GÜZEL’in üstlendiği ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan ‘Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2 , 4-6 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir. Çalıştayın işbirlikçi kuruluşları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm ve Uygulama Araştırma Merkezi ile Turizm Akademisyenleri Derneği de bulunmaktadır. Çalıştay kapsamında Türkiye’deki herhangi bir turizm programında lisansüstü eğitim gören 20 başarılı öğrenciye birbirinden değerli eğiticiler tarafından kültürel miras ve turizm ile ilgili dersler verecektir. Çalıştayın temel amacı, turizm alanında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin kültürel miras ve turizm arasındaki ilişkisi konusundaki farkındalıklarını artırmaktır.