Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

TURAM Ayvacık Güzelköy Hıdırellez Şenliklerinde Yer Aldı.

Somut Olmayan Kültürel Miras Ögesi olan '' Güzelköy Hıdırellez Geleneğini Araştırmak '' amacıyla 6 Mayıs Cumartesi Günü Güzelköy Hıdırellez Şenliklerine katılım sağlandı.

Araştırma Merkezi Müdürümüz  Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa BOZ  Başkanlığında   Doç.Dr. Çiğdem Özkan ve Öğr. Gör. Adnan Şimşek ,’’ Somut Olmaya Kültürel Miras , Güzelköy Hıdırellez Bayramı Geleneği ‘’ ni  araştırmak  amacıyla 6 Mayıs Cumartesi günü Ayvacık’ta Güzelköy Hıdrellez Şenliklerine katıldılar .Etkinlik süresince Köy Muhtarı  Mustafa Kaygın  ve yerel halk ile Hıdırellz Şenliğinin anlamı üzerine  görüşmeler yapıldı.

Araştırma Merkezi Müdürümüz  Prof. Dr. Mustafa BOZ,''  Hıdırellez ,Hıdrellez ve Kakava  olarak adlandırılan kutlamalar, kışın sona ermesi ve baharın gelmesi ile birlikte doğanın canlanması anlamına gelmektedir. Anadolu'da, Balkanlarda ve Türk Dünyasında yaygın olarak kutlanan Hıdırellez akrabaların , arkadaşların, birlikte iyi dileklerde bulunmak isteyen kişilerin bir araya gelmesini sağlayan , töreleri yaşatan önemli bir kültürel varlıktır. Somut olman kültürel varlık olması oldukça önemli bir turizm değeridir.'' düşüncelerini paylaştı.

Güzelköy Muhtarı Mustafa Yaykın ’ Yakın köylerden ve ilçelerden gelen katılımcıları misafirimiz olarak ağırlıyoruz. Atalarımızdan kalan törelerimizi yaşamak bizleri mutlu ediyor, gelecek yıllarda da yaşatmayı görev kabul ediyoruz.’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan şenlikler. Halk Oyunları gösterisi ve  konserlerle ile devam etti. Misafirlere Köy Muhtarlığı tarafından yiyecek ikramı yapıldı.

Bir yıl sonraki Hıdırellez Şenliklerinde yine birlikte olmak dileği ile Hıdırellez Şenlikleri sona erdi.